Detta är Kunskap i Medier

Kunskap i Medier är ett utbildningsföretag som bildades våren 2006. Det drivs av mig, Carsten Nilsson. I tio år (1996-2005) arbetade jag som utbildningsledare vid Pressinstitutet, ett utbildningsinstitut för journalister som drevs av Tidningsutgivarna och Journalistförbundet.
Våren 2006 började jag genom Kunskap i Medier arbeta som utbildningsledare för MedieUtbildarna fram till avvecklingen vid årsskiftet 2010/2011.
Från 2011 till 2014 arbetade jag åt det då nybildade TT Kompetens, en avdelning inom TT-koncernen. Avdelningen leds av Thorbjörn Lindskog, senast vd för MedieUtbildarna.

Våren 2011 kunde jag avsluta en fem månaders utbildning till diplomerad professionell coach. Jag har regelbundet cochat dels besökare på kontaktcentrat Fenix Aspudden, dels frilansjournalister som fått kontakt med mig via ett pilotprojekt, som jag drev i samarbete med Mälardalens frilansklubb. Läs mer under rubriken Coachning här på webbplatsen och på www.coachpartner.se.
Allt sedan 1997 arbetar jag som verksamhetsledare för Journalistfonden för vidareutbildning. Läs mer på www.journalistfonden.se.

Jag har arbetat med kurser av de mest skilda slag, exempelvis EU, stress, webbproduktion, videojournalistik, bildbehandling, bildjournalistik, valbevakning och intervjumetodik. En viktig del av mitt arbete på Pressinstitutet under senare år var också pedagogisk utveckling av kurserna.

1970 avslutade jag min utbildning vid dåvarande Journalisthögskolan i Stockholm. Sedan dess har jag hunnit med jobb som bildmedarbetare, fotograf, reporter, redigerare, redaktionssekreterare, redaktionschef, redaktör och pressekreterare.
Förutom på Pressinstitutet har jag haft anställningar på Arbetet, Expressen, Arbetaren, Amnesty Press och Journalisten.


KUNSKAP i MEDIER, Sekreterarbacken 5, 128 38 Skarpnäck
Tel & fax: 08-659 56 09, Mobil: 0739-37 56 09, E-post: carsten.nilsson@kunskapimedier.se